De slordig gemetselde muur

Ik kon de operatie lang uitstellen, maar uiteindelijk was het dan zover: de tuin moest ondersteboven en gerenoveerd worden. Tuinhuis, nieuw ontwerp; de hele rataplan. En er moest een slordig gemetselde muur komen als afscheiding met de buurvrouw.

Belevenis
Ervaringen

Dus de metselaar mocht niet netjes de specie wegstrijken en zeker niet ‘aan de draad metselen’. Het moest vooral krom en uit het lood. Dat was onze bouwvakker wel toevertrouwd. Hij had dat al vaker gedaan. Ook de muren van ons nieuwe tuinhuis werden volgens dat principe opgebouwd. Stapel maar raak voor een knaak, een kwak specie ertussen en doorrrrr…  Opeens viel mijn oog op een koffiekopje dat hoog in de muur was weggemetseld. De bouwvakker lachte besmuikt. “Handtekening, dat doe ik wel vaker.”

Het koffiekopje

Bierflesje

Hij vertelde dat hij bezig was een project in het buitengebied van Holten. Ook daar moest het krom en er was zelfs een televisieploeg langs geweest van het programma BinnensteBuiten.

En inderdaad, een paar weken later kwam het item voorbij. De welgestelde eigenaar vertelde vol trots over zijn bouwwerk. Tot het oog van de verslaggever viel op een leeg flesje bier dat in de muur was gemetseld. “Oh, dat is een grapje van de metselaar”. Ik kon een glimlach niet onderdrukken.

Belevenissen tags: