Hemeltje, wat is’t hier mooi!

De column voor de lokale omroep Hofstreek FM. Een poging om 2020 in vijf woorden samen te vatten en in de glazen bol voor 2021 te kijken.

Belevenis
Ervaringen

1. Hofhack

De gemeente Hof van Twente haalt zelfs het achtuurjournaal als de computersystemen worden gehackt. Ondanks eerdere ontkenningen blijkt in 2021 toch dat er 750.000 euro losgeld is betaald naar de Malediven. Vanuit die eilandengroep volgt in 2021 een nieuwe geslaagde hack waardoor er opnieuw 750.000 euro moet worden betaald. Op de Malediven wordt een man in een wit pak op een rode fiets met koffer gesignaleerd, luisterend naar de naam Roel.

2. Tentwees

Het laatste weekeinde van juni is de Gorenaar ontheemd en wezenloos. Geen Tent op de weide. Toch wordt er in en rondom de cafés volop gevierd, tot grote woede van burgemeester Nauta die de kasteleins op het matje roept. In 2021 zal de Tent alleen voor gevaccineerden toegankelijk zijn. Iedere bezoeker moet om het uur een alcoholcontrole afleggen om de anderhalvemetermaatregel te kunnen waarborgen. Om hossen uit te bannen zal er geen muziek vanaf het podium klinken. Burgemeester Nauta spreekt naderhand van een ‘groot succes dat zeker voor herhaling vatbaar is’.

3. Marthagate

De bittere strijd van Martha Wolters voor een eigen woonwagenplek. Ze schuwt daarbij de inzet van de pers niet. De vergelijking met Flodder is snel gemaakt als ze op de Kevelhammerhoek protesteert en daar haar wagen parkeert. Het gemeentebestuur zit met de zaak in de maag. Dat wordt in 2021 opgelost. Maar als de bewoners op het nieuwe kampje onderling ruzie krijgen gaat alles in vlammen op en begint het circus weer van voren af aan.

4. Woltermars

Goor neemt afscheid van kunstenaar Wolter Wiegerinck. Met een indrukwekkende mars zwaait de Rellie de markante Gorenaar uit, op de brug richting Diepenheim.

In 2021, de eerste optocht na zijn overlijden, zal de Rellie uitsluitend met zwarte wagens en voertuigen meedoen. Teksten ontbreken op ééntje na: ‘Hemeltje, wat is’t hier mooi!’

5. Tuindorpterror

De Goorse volkswijk komt regelmatig in opspraak. Vanwege overlast door drugs(handel) en er klinken zelfs geweerschoten. In 2021 is het Tuindorp het decor voor een realitysoap van Powned. Dat wordt een kijkcijferhit en ‘Tuindorpterror’ wordt als woord opgenomen in de Dikke van Dale.

Belevenissen tags: