Het grote leed en de kleine humor

De column voor Hofstreek FM in geschreven woord.

Belevenis
Ervaringen

Het grote leed en de kleine humor


De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken. Letterlijk en figuurlijk. Vandaag gingen weer eens nieuwe gas- en elektraprijzen in werking. Ik word bijkans gek van de Black Friday-aanbiedingen. De oorlog in Oekraïne. En net als de rest van Nederland zit ik niet te wachten op het WK voetbal. Omdat ik van nature positief ben ingesteld en hou van een, al dan niet, overdreven verhaal en de gulle lach, schijnt bij mij toch heel vaak de zon.

Contributie

Zo was punt 6 op de ledenvergadering van mijn amateurcluppie ‘de contributieverhoging’. Een hamerstuk want die kwam er niet. Wel kost een flesje bier in de kantine nu twee euro, Maar liefst. De prijsstijging van een dubbeltje was ruim voldoende om alle stijgende kosten te dekken en de toch al goed gevulde kas nog verder te spekken.

Country

Over spekken  gesproken. Aan de bar bij café Spek ontstond enkele weken geleden het lumineuze idee om een country-avond van de grond te trekken. Vanavond is het zover. Alle kaarten in een mum van tijd verkocht met in de hoofdrol een 87-jarige countryzanger. Dan komt er bij mij toch echt een glimlach op het gezicht.

Verdriet

PR-matig is Verdriet natuurlijk geen al te beste naam voor een zaak. In Goor zijn we al decennia aan die naam gewend en is er automatisch een associatie met vis. Deze week werd bekend dat de wereldberoemde kar op de weide is verkocht. Eerste reactie van de nieuwe eigenaar: “Maar de naam Verdriet blijft gewoon bestaan." Ik zie de nieuwe eigenaar al staan in zijn stamkroeg in Vriezenveen. “Vandaag Verdriet gekocht..."

Paarden en geweren

Deze week moest ik beroepsmatig een stukje tikken over de naderende Wintermarkt. Ik fietste snel even naar de Spoorstraat om een fotootje te maken van de plek waar de paardenmarkt wordt gehouden. De bijbehorende tekst opende met de zin: ‘De Spoorstraat, nu nog een oase van rust….’. Een paar uur later liep er een peloton politie-agenten rond met getrokken geweren na een vermeend schiet-incident.

Groot leed is overal. Humor zit vaak in een klein hoekje.

Belevenissen tags: