Kats veuran op krukk'n....

Hoe kom je stijf vooraan, in een kleine kroeg met zo’n 100 andere muziekliefhebbers, bij een concert van één van de meest vermaarde gitaristen op deze aardbol? Het overkwam mij enkele weken geleden bij een optreden van Albert Lee.

Belevenis
Ervaringen

Albert Lee? Wie in godsnaam is Albert Lee zullen de meesten denken. De beste man is inmiddels 75. Geboren in Engeland, tegenwoordig woonachtig in de Verenigde Staten. Speelde in de bands van grootheden als The Everly Brothers, Buddy Holly, Joe Cocker en Emmylou Harris.  

Enkele maanden geleden tipte een vriend mij dat Lee een concert zou geven in de Hengelose kroeg De Cactus. Meteen gebeld en een paar van de schaarse kaarten gereserveerd die in mum van tijd waren uitverkocht.

Kruk reserveren

En toen brak ik dus mijn heup. Maar het laatste wat ik wilde was het concert van Lee missen. Want wie weet of de hoogbejaarde gitaarvirtuoos ooit weer in Nederland komt? Maar een hele avond staan met krukken en een vers gebroken heup was ook geen optie. Dus gebeld met de kroeg en het verzoek ingediend of er een barkruk gereserveerd kon worden.

Er stond inderdaad één barkruk, met een bordje gereserveerd erop en daarbij mijn naam. Kats veuran. Wat volgde waren enkele onnavolgbare solo’s en een prachtige avond. Onder het publiek keken ook de eerste drie gitaristen van Normaal (Ferdy ‘Puntdroad’ Joly, Alan ‘Gaspiepe’ Gascoigne en Jan Kolkman likkebaardend toe. Wel achter mij natuurlijk, op de tweede rang.

Foto: Persbureau Zwarte Cobra

Oh ja, als U Albert Lee ook wilt zien. In september speelt hij op het Crossroads-festival in het American Airline Center te Dallas. Dat wordt georganiseerd door Eric Clapton, die een enorme fan is van Lee. Met Billy Gibbons (ZZ Top), Sheryl Crow, Peter Frampton om zo maar eens wat namen te noemen. Ik kan voor altijd zeggen: ik was erbij, die avond in Hengelo.

Albert Lee (links) is een vaste gast op het Crossroads-festival van Eric Clapton
Belevenissen tags: