Terug op het oude nest....

Het was een aparte gewaarwording: na 22 jaar weer plaatsnemen achter het bureau bij de omroep waar ik mijn eerste journalistieke schreden zette.

Ik had voor mezelf wat 'bammetjes' gesmeerd om op te peuzelen in de auto, maar toen realiseerde ik me ineens dat er geen autorit meer wachtte van 75 minuten. Om 8.05 uur in de auto stappen en om 8.25 uur ingelogd zijn, voor mij ongekende weelde.

Voor de een, vaak wat jonger, moest ik me netjes voorstellen. De begroeting van de ander, vaak wat ouder, was hartelijk en warm. Op freelancebasis ga ik de nieuwsredactie van RTV Oost versterken, de regionale omroep van Overijssel.

Verandering

Toen ik er in 1987 begon was er nog geen mobiele telefonie, laat staan internet. De omroep heette nog Radio Oost en was gevestigd in een oud gebouw in het centrum van Hengelo.

Het behoeft geen uitleg dat RTV Oost tegenwoordig een multimediaal platform is met diverse deelredacties in een modern gebouw op een industrieterrein. Ik schuif aan bij een vergadering en zet de eerste onderwerpen uit. In het voor mij nieuwe computersysteem probeer ik mijn weg te vinden. Dat heet: in het diepe gooien. In 22 jaar tijd is niet alles veranderd.

Staand vlnr: Rik Konijnenbelt (nu RTL4), Martin Steenbeeke (nog altijd RTV Oost), Hans van Wieren (overleden), Alex Oude Wesselink (commercieel directeur RTV Oost, ex Stevo en Heracles). Zittend vlnr: geen idee, Hennie Ardesch (ex-keeper FC Twente) en .....
Journalistiek tags: