Even voorstellen

Aangenaam, ik ben Bert.

Na 23 jaar op en neer pendelen tussen het Mediapark in Hilversum en mijn woonplaats Goor nam ik in 2018 een drastisch besluit: we gaan het anders aanpakken!

De kilometerteller van mijn bejaarde automobiel was inmiddels de 900.000 kilometer gepasseerd. Ik wilde meer vrijheid en minder autotijd. Teksterij Schabbink begon zich in mijn hoofd te nestelen. Maar geef je een prachtige baan als bureauredacteur bij NOS Studio Sport zomaar op?

Natuurlijk beslis je dat niet in een opwelling. Toch is het ervan gekomen. Bertje is nu eigen baas. Bakkerij Schabbink is een bekend begrip in Twente. Inderdaad, ik kom uit een bakkersfamilie. Mijn vader had een zaak in Goor, mijn opa in Saasveld.

Bakkerij Schabbink in Goor verdween nadat mijn vader ermee stopte, Bakkerij Schabbink in Saasveld bestaat nog altijd. En nu is er dus ook Teksterij Schabbink.

Ik woon al sinds mijn geboorte (30 mei 1970) in Goor. Via de mavo, havo, het vwo en een kort verblijf op de Vrije Universiteit van Amsterdam (politicologie) kwam ik in de journalistiek terecht. Ik ben getrouwd en heb twee zoons. Voetbal en muziek (ik probeer gitaar te spelen) zijn mijn passies, terwijl ook biljarten een hobby is.

contact mij