Goei'ndag!

Waarom een Teksterij?

Na een lange carrière in de (sport)journalistiek vond ik het in 2018 tijd voor iets anders. Een jaar later was mijn eigen bedrijf een feit: Teksterij Schabbink.

Na een prachtige periode van ruim twintig jaar bij Studio Sport als bureau- en beeldredacteur begon ik steeds meer op te zien tegen de bijna dagelijkse rit van 108 kilometer heen en 108 kilometer terug van Goor naar Hilversum. Want als rasechte Tukker was weggaan uit Twente geen optie. Ook zocht ik meer vrijheid in mijn werk. Het idee van een eigen bedrijf(je) kreeg steeds meer vorm en in 2019 zag Teksterij Schabbink het levenslicht. Op, geen grap, 1 april.

We zijn inmiddels een paar jaar verder. Natuurlijk mis ik het contact en werken met Studio Sport-collega's op een redactie nog wel eens. Maar er kwam heel veel voor terug. Mooie relaties met nieuwe opdrachtgevers bijvoorbeeld. Mijn eerste klanten uit 2019 kloppen nog steeds aan. Blij zijn met goed gelukte opdrachten, leren van fouten en zaken die misgaan. De ontwikkeling in tekstland staat nooit stil, denk aan SEO en SEA, AI en ChatGTP. Zoekt u een open samenwerking als het gaat om content of tekst? ``Kom d'r in", zeggen we dan in Goor (Hof van Twente).

contact mij