De knip trekk'n

De week die was en waarin een veelgestelde vraag weer voorbijkwam: "Hoe kom ik snel hoger in Google?" Mijn antwoord luidt dan steevast: "De knip trekk'n!"

Belevenis
Ervaringen

Voor de niet-dialect sprekenden: dat betekent betaald adverteren (SEA). Ik ben vaak bezig met SEO (dat is niet-betaald adverteren) en ben er inmiddels wel achter dat het geen raketwetenschap is, al willen veel marketingbureaus u anders doen geloven.

Geheim

De algoritmes van Google behoren, samen met het recept van Coca-Cola, tot de best bewaarde geheimen van deze aardbol. En bovendien worden die zeer regelmatig veranderd. De ritmes dan, niet de cola. En reken maar niet dat Google netjes een mailtje verstuurt na iedere wijziging.

Truc

Wat is dan de truc voor een betere vindbaarheid? Zorg dat uw website een goede combinatie is van ontwerp, beeld en tekst. Maak het voor uw bezoekers leuk om binnen uw site te surfen met relevante content die, heel belangrijk, up-to-date is. Ververs en vernieuw! Inventariseer de trefwoorden waarop u gevonden wilt worden en laat die gepast terugkomen. Zorg dat uw social media in lijn zijn met de website en verwijs regelmatig. Tijd en discipline zijn de toverwoorden van de truc die geen truc is.

Wel wil, geen tijd

Vaak is de wil er wel, maar de tijd niet. Dan is er altijd nog Teksterij Schabbink. Of de knip, daar weet Google wel raad mee.... Kortom: heeft die Schabbink dan overal verstand van? Ja. En anders doe ik wel alsof....

Belevenissen tags: