Vot!

De column voor de lokale media Hofstreek FM en het Hofweekblad. Dit keer over een aanrijding in het Goorse centrum met een auto en een 'shaslik'.

Belevenis
Ervaringen

Fiets je door het centrum. Lig je ineens bovenop ‘De Sjaslik’. Kloink! Ik zag de automobiliste naderen en dacht meteen: “Ziet ze me wel?” Nee, dus. Ze nam de binnenbocht, tikte mij aan en daar lag ik. Verontschuldigend stapte ze uit: “Ik heb je echt niet gezien”. Ik antwoordde ad rem: “Ja, zou wat zijn als je me wel zag. Dan is het een aanslag!”

Voor diegenen die het (nog) niet weten: De Sjaslik is de bijnaam van het kunstwerk in het centrum tegenover De Ster. De echte naam is ‘De Klok’. Volgens de uitbaatster van De Ster ben ik niet de eerste fietser die op die plek is geraakt door een auto die de bocht te nauw neemt. Om nog maar te zwijgen over de bijna-ongelukken.

Zwarte piste

Onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan de helft van de auto’s die door het Goorse centrum rijden, bestuurd worden door mensen die NIET gaan winkelen. Voor de gein moet je ook eens opletten hoe er geparkeerd wordt. Bezorgbusjes en wildparkeerders veranderen de Grotestraat in een reuzenslalom voor fietsers en wandelaars. En als we toch over slalommen hebben: de zwarte piste heet de Wijnkamp als je van de Hengevelderstraat komt.

Plan

Nou wil het geval dat nog deze maand de eerste contouren van een oud plan in een nieuw jasje worden gepresenteerd. Heel in het kort: het Goorse centrum moet groener, gezelliger, aantrekkelijker. Ik ben voor. De eerste maatregel is wat mij betreft een hele simpele: een paar palen die uit de grond komen en het centrum op bepaalde tijden autovrij maken.

Ik kwam er genadig af na aanvaring met ‘De Klok’. Geen schade aan de fiets en slechts een pijnlijke rechterhand. Maar wat mij betreft is De Klok uitgetikt. Vot met dat ding! En vot met de auto’s!

Belevenissen tags: