Documentaires met Status Quotes voor RTV Oost en Omroep Gelderland

Status Quotes geldt als één van de beste tributebands van Nederland. Nadat Teksterij Schabbink eerder al de website voor de band lanceerde zijn er inmiddels ook twee documentaires gemaakt die te zien waren op RTV Oost en Omroep Gelderland.

Daarvoor reisde Bert Schabbink in opdracht van beide regionale omroepen mee met Status Quotes naar Minehead in Zuid-Engeland. In die plaats is een vakantiepark en daar ontmoetten de bandleden van Status Quo elkaar in de jaren 60 van de vorige eeuw voor het eerst.

Het vakantiepark, Butlins genaamd. bestaat nog steeds en er wordt om de twee jaar een fanclub-conventie gehouden. De organisatie nodigde Status Quotes uit om een optreden te verzorgen op die muziekhistorische grond.

Schabbink volgde de band samen met cameraman Ronny Langhorst en maakte een fraaie sfeerimpressie met interviews en concertbeelden. De ontmoeting en gesprekken met de legendarische ex-Status Quo-leden Alan Lancaster en John Coghlan (zie foto) werden vastgelegd. In de reportage voor RTV Oost lag de nadruk op de twee Twentse gitaristen Toon Eppink en Raymond Nijenhuis, terwijl bij Omroep Gelderland bassist Harry Kruisselbrink en drummers Rens Hardijzer centraal stonden.

Het resulteerde in een mooi en emotioneel videodocument dat enthousiast werd ontvangen door de eindredakteuren van beide omroepen en zeker ook de kijkers.

Bekijk de docu van RTV Oost via deze link!

Bekijk de docu van Omroep Gelderland via deze link.

Journalistiek tags: