Ruim dertig jaar ervaring in de journalistiek

Van loopjongen op de lokale krantenredactie tot ervaren redacteur bij Studio Sport: alle facetten van het vak heb ik doorlopen.

Droom en doel

Al vanaf jongsafaan had ik maar één doel: journalist worden. Logischerwijs was de lokale redactie in Goor van de regionale krant Tubantia mijn startpunt. Inderdaad, midden jaren 80 had Goor een eigen redactie en was Tubantia nog niet gefuseerd met de Twentsche Courant.

Daarna maakte ik mijn opwachting bij de regionale omroep Radio Oost, eerst op de sportredactie en later ook op de nieuwsredactie.

Een proefartikel voor het inmiddels ter ziele gegane Sport International leidde tot mijn eerste schreden in de landelijke journalistiek. Snel volgden de eerste artikelen voor zusterblad Voetbal International.

Studio Sport

Via, inmiddels, RTV Oost belandde ik ook bij Studio Sport. Daar trad ik in 2002 in vaste dienst. Ik heb daar vervolgens een prachtige tijd beleefd. Zondagavond zeven uur bord op schoot, Olympische (Winter) Spelen, WK’s en EK's voetbal, allemaal maakte ik het van dichtbij mee.

Maar de vele pendelkilometers, vaak ’s nachts, vielen me steeds zwaarder. Dus ging de kogel door de kerk en besloot ik een andere weg in te slaan. Zo werd Teksterij Schabbink geboren.

Journalistiek tags: